Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Restaurant Smoked Bar.B.Q. Den Haaginvesteer


Recensie HCN: er is sprake van een on-going concern situatie. HCN heeft zoals gebruikelijk de verpanding op de inventaris en de ondernemers tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid. Het te financieren horeca bedrijf is gestart eind 2017 en is groeiende; de omzet groeit en de kosten nemen procentueel af. HCN kent een drie sterrenclassificatie toe. Restaurant Smoked Bar.B.Q. is een reeds bestaand horecabedrijf in Den Haag. Deze onderneming richt zich op het koken door gebruik te maken van een houtskooloven en rookoven, ofwel het koken op echt vuur. Het concept Smoken, roasten en grillen is momenteel HOT…! En dat is wat wij DOEN! Gedreven door ons enthousiasme voor slow cooking (pulled-pork, Briskets, ribs) en overzeese BBQ-technieken, hebben we onze droom werkelijkheid kunnen maken; de deuren van Smoked Bar.B.Q. zijn sinds september 2017 geopend en het concept dat uniek is voor deze regio slaat enorm aan. Binnen 5 jaar willen wij het concept met meerdere vestigingen uitbreiden. Daarom is Smoked Bar.B.Q. conceptmatig opgezet en is er bij de ontwikkeling rekening mee gehouden. Ons terras ligt zeer gunstig op de zon; van de vroege middag tot de late avond schijnt bij ons de zon. De overgenomen oude tafels en stoelen moeten echter snel vervangen worden voor een volwaardig terras. Door het grote enthousiasme en de behoefte van onze gasten willen wij snel uitbreiden met een bezorgservice. Ons restaurant biedt unieke (dry-aged) vlees- en visgerechten die bereid worden in onze speciale houtskooloven en rookoven. Dit zorgt voor die malse structuur en kenmerkende 'smoked bite' die zo gewaardeerd wordt door BBQ lovers en andere kookliefhebbers. Ook vegetariërs zitten op hun plek bij Smoked. Maar natuurlijk draait het bij ons vooral om Meat, Meat and more Meat… Naast diner is Smoked ook the place to be voor een gezellige borrel met vrienden, collega's of zakenrelaties. We schenken diverse tapbieren, speciaal bieren op fles en kwaliteitswijnen. Sfeer en muziek maken een belangrijk deel uit van ons concept. We organiseren regelmatig Live Music Events met verrassende artiesten. Gasten genieten ondertussen op het terras en binnen van een drankje, Smoked bites of een borrelplankje. Locatie Onze zaak is gevestigd in een van de drukste straten in de binnenstad van Den Haag met veel doorgaand verkeer: de Torenstraat. Mede door die ligging weten klanten én toeristen ons snel en goed te vinden. Treinstation, busstation en parkeergarages zijn gelegen op een steenworp afstand; Smoked is hiermee uitstekend bereikbaar. De inrichting en uitstraling van onze zaak is opvallend te noemen; industrieel, maar met warme kleurtonen en sfeervolle meubels en details. Een echte eyecatcher waar we trots op zijn. Ook onze gasten zijn vaak positief verrast wanneer ze ons bezoeken. In ons restaurant bieden wij plek voor 60 gasten op een totale vloeroppervlakte van 250m2 Ons eiland terras heeft een oppervlakte van 50m2, tevens hebben wij nog een gevelterras van 10m2. Samen bieden deze terrassen plaats aan 60 zitplaatsen. Op een mooie dag genieten gasten bij ons urenlang van het zonnetje door de gunstige ligging. How the fire started... Wij, Jeroen Koppenol en René de Gruiter, werden tijdens onze reizen gefascineerd door de overzeese BBQ-culturen en technieken. Argentinië, Brazilië, Azië, Thailand en natuurlijk de Braai in Zuid-Afrika; elk land of werelddeel heeft zijn eigen manier van koken op vuur. Verschillende technieken die wel 1 ding gemeen hadden; het eindresultaat was altijd die volle, gerookte BBQ smaak en de super malse structuur van het vlees. We werden er dol op. Het idee voor een eigen 'smoke flavoured food' restaurant in Den Haag werd geboren. Sinds september 2017 brengen wij het concept 'Smoked Bar.B.Q.' succesvol op de markt. Smoked BV (Restaurant Smoked Bar.B.Q.) is primair gefinancierd door de ondernemers zelf. De ondernemers René de Gruiter is geboren in 1970. René is jarenlang actief in de nationale en internationale drankenindustrie en vertegenwoordigde bekende merken als: Red Bull, Ursus Wodka (verkocht aan Diagio), Bullit Energy Drink (verkocht aan Red Bull). Door jarenlang ‘proeven aan’ en bezoeken van binnenlandse en buitenlandse horeca-concepten, ontstond de passie voor Smoked food. Het Smoked concept werd geboren. Jeroen Koppenol is geboren in 1971. Hij heeft jarenlange ervaring als eigenaar en organisator van het dance-concept LTD (Love To Dance) in de Haagse scene. Daarbij verzorgde hij internationaal de organisatie van A tot Z voor kleine en grote events: clubnights, out-of-the box borrels en bedrijfsfeesten, muzikale events en catering op party’s. Jeroen is tevens mede eigenaar geweest van cocktail-cateringbedrijf Shaken Or Stirred en heeft de catering op cocktailsparty’s verzorgd op locaties in de gehele Benelux. Als fervent BBQ-lover, BBQ practicer én ervaren ondernemer was de stap naar een eigen ‘smoke flavoured restaurant’ de enige logische stap. Financiering De financiering is bestemd voor het aanschaffen van nieuw terrasmeubilair inclusief mega-parasol, handhelds, mobiele pin, heaters, windschermen en verdere aankleding. Het opzetten van de eigen bezorgservice is ook een onderdeel van de Crowdfund. Daarnaast kunnen we met het financieringsbedrag de Heinekenovereenkomst afkopen en de gewenste aanpassingen in technische voorzieningen realiseren. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw bedraagt afgerond € 135.000. Vooruitzichten De verwachtingen zijn positief. Het bedrijf draait sinds sept 2017 met een stijgende omzet en procentueel dalende kosten. De verwachte omzet voor 2018 is € 508.000. De geprognosticeerde kasstroom voor dit exploitatiejaar bedraagt afgerond € 56.000. Dit is ruim voldoende om in de aflossingsverplichtingen. De omzet zal daarna conform verwachting, behoudend begroot, in 2020 groeien naar een niveau van afgerond € 540.000. Crowdfunding Het gaat ons niet alleen om financiering. Crowdfunding is voor ons een manier om ambassadeurs te werven die geloven in ons concept en dit concept verder willen uitdragen. Incentives Smoked Bar.B.Q. moet je ervaren en PROEVEN. Zo weet je als ambassadeur waar je het allemaal voor doet! Daarom worden alle investeerders uitgenodigd voor de Smoked Ambassadeurs BBQ op een nader te bepalen datum. Afhankelijk van de inleg bieden wij de volgende aanvullende incentives: Vanaf € 250,- inleg: - Koffie van het huis na uw diner voor alle gasten aan tafel bij elk bezoek. Vanaf € 500,- inleg: - 15% korting op uw totale rekening op de dagen vanaf zondag t/m donderdag Vanaf € 1000,- inleg: - 15% korting op uw totale rekening op de dagen vanaf zondag t/m donderdag + mogelijkheid tot onbeperkt spareribs eten, elke dag van de week Vanaf € 2500,- inleg: - Een volledige verzorgde avond voor 2 personen inclusief diner, drankjes en koffie,+ plus 10% korting op uw rekening bij al uw andere bezoeken aan Smoked Bar.B.Q. Vanaf € 5000,- inleg: - Een volledige verzorgde avond voor 4 personen inclusief diner, drankjes en koffie, + plus 10% korting op uw rekening bij al uw andere bezoeken aan Smoked Bar.B.Q.

Investeer snel en eenvoudig vanaf €100.
Actie: Investeer en ontvang nu 1% extra.
Projectnaam Restaurant Smoked Bar.B.Q. Den Haag
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 14-05-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 135.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een on-going concern situatie. HCN heeft zoals gebruikelijk de verpanding op de inventaris en de ondernemers tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid. Het te financieren horeca bedrijf is gestart eind 2017 en is groeiende; de omzet groeit en de kosten nemen procentueel af. HCN kent een drie sterrenclassificatie toe. Restaurant Smoked Bar.B.Q. is een reeds bestaand horecabedrijf in Den Haag. Deze onderneming richt zich op het koken door gebruik te maken van een houtskooloven en rookoven, ofwel het koken op echt vuur. Het concept Smoken, roasten en grillen is momenteel HOT…! En dat is wat wij DOEN! Gedreven door ons enthousiasme voor slow cooking (pulled-pork, Briskets, ribs) en overzeese BBQ-technieken, hebben we onze droom werkelijkheid kunnen maken; de deuren van Smoked Bar.B.Q. zijn sinds september 2017 geopend en het concept dat uniek is voor deze regio slaat enorm aan. Binnen 5 jaar willen wij het concept met meerdere vestigingen uitbreiden. Daarom is Smoked Bar.B.Q. conceptmatig opgezet en is er bij de ontwikkeling rekening mee gehouden. Ons terras ligt zeer gunstig op de zon; van de vroege middag tot de late avond schijnt bij ons de zon. De overgenomen oude tafels en stoelen moeten echter snel vervangen worden voor een volwaardig terras. Door het grote enthousiasme en de behoefte van onze gasten willen wij snel uitbreiden met een bezorgservice. Ons restaurant biedt unieke (dry-aged) vlees- en visgerechten die bereid worden in onze speciale houtskooloven en rookoven. Dit zorgt voor die malse structuur en kenmerkende 'smoked bite' die zo gewaardeerd wordt door BBQ lovers en andere kookliefhebbers. Ook vegetariërs zitten op hun plek bij Smoked. Maar natuurlijk draait het bij ons vooral om Meat, Meat and more Meat… Naast diner is Smoked ook the place to be voor een gezellige borrel met vrienden, collega's of zakenrelaties. We schenken diverse tapbieren, speciaal bieren op fles en kwaliteitswijnen. Sfeer en muziek maken een belangrijk deel uit van ons concept. We organiseren regelmatig Live Music Events met verrassende artiesten. Gasten genieten ondertussen op het terras en binnen van een drankje, Smoked bites of een borrelplankje. Locatie Onze zaak is gevestigd in een van de drukste straten in de binnenstad van Den Haag met veel doorgaand verkeer: de Torenstraat. Mede door die ligging weten klanten én toeristen ons snel en goed te vinden. Treinstation, busstation en parkeergarages zijn gelegen op een steenworp afstand; Smoked is hiermee uitstekend bereikbaar. De inrichting en uitstraling van onze zaak is opvallend te noemen; industrieel, maar met warme kleurtonen en sfeervolle meubels en details. Een echte eyecatcher waar we trots op zijn. Ook onze gasten zijn vaak positief verrast wanneer ze ons bezoeken. In ons restaurant bieden wij plek voor 60 gasten op een totale vloeroppervlakte van 250m2 Ons eiland terras heeft een oppervlakte van 50m2, tevens hebben wij nog een gevelterras van 10m2. Samen bieden deze terrassen plaats aan 60 zitplaatsen. Op een mooie dag genieten gasten bij ons urenlang van het zonnetje door de gunstige ligging. How the fire started... Wij, Jeroen Koppenol en René de Gruiter, werden tijdens onze reizen gefascineerd door de overzeese BBQ-culturen en technieken. Argentinië, Brazilië, Azië, Thailand en natuurlijk de Braai in Zuid-Afrika; elk land of werelddeel heeft zijn eigen manier van koken op vuur. Verschillende technieken die wel 1 ding gemeen hadden; het eindresultaat was altijd die volle, gerookte BBQ smaak en de super malse structuur van het vlees. We werden er dol op. Het idee voor een eigen 'smoke flavoured food' restaurant in Den Haag werd geboren. Sinds september 2017 brengen wij het concept 'Smoked Bar.B.Q.' succesvol op de markt. Smoked BV (Restaurant Smoked Bar.B.Q.) is primair gefinancierd door de ondernemers zelf. De ondernemers René de Gruiter is geboren in 1970. René is jarenlang actief in de nationale en internationale drankenindustrie en vertegenwoordigde bekende merken als: Red Bull, Ursus Wodka (verkocht aan Diagio), Bullit Energy Drink (verkocht aan Red Bull). Door jarenlang ‘proeven aan’ en bezoeken van binnenlandse en buitenlandse horeca-concepten, ontstond de passie voor Smoked food. Het Smoked concept werd geboren. Jeroen Koppenol is geboren in 1971. Hij heeft jarenlange ervaring als eigenaar en organisator van het dance-concept LTD (Love To Dance) in de Haagse scene. Daarbij verzorgde hij internationaal de organisatie van A tot Z voor kleine en grote events: clubnights, out-of-the box borrels en bedrijfsfeesten, muzikale events en catering op party’s. Jeroen is tevens mede eigenaar geweest van cocktail-cateringbedrijf Shaken Or Stirred en heeft de catering op cocktailsparty’s verzorgd op locaties in de gehele Benelux. Als fervent BBQ-lover, BBQ practicer én ervaren ondernemer was de stap naar een eigen ‘smoke flavoured restaurant’ de enige logische stap. Financiering De financiering is bestemd voor het aanschaffen van nieuw terrasmeubilair inclusief mega-parasol, handhelds, mobiele pin, heaters, windschermen en verdere aankleding. Het opzetten van de eigen bezorgservice is ook een onderdeel van de Crowdfund. Daarnaast kunnen we met het financieringsbedrag de Heinekenovereenkomst afkopen en de gewenste aanpassingen in technische voorzieningen realiseren. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw bedraagt afgerond € 135.000. Vooruitzichten De verwachtingen zijn positief. Het bedrijf draait sinds sept 2017 met een stijgende omzet en procentueel dalende kosten. De verwachte omzet voor 2018 is € 508.000. De geprognosticeerde kasstroom voor dit exploitatiejaar bedraagt afgerond € 56.000. Dit is ruim voldoende om in de aflossingsverplichtingen. De omzet zal daarna conform verwachting, behoudend begroot, in 2020 groeien naar een niveau van afgerond € 540.000. Crowdfunding Het gaat ons niet alleen om financiering. Crowdfunding is voor ons een manier om ambassadeurs te werven die geloven in ons concept en dit concept verder willen uitdragen. Incentives Smoked Bar.B.Q. moet je ervaren en PROEVEN. Zo weet je als ambassadeur waar je het allemaal voor doet! Daarom worden alle investeerders uitgenodigd voor de Smoked Ambassadeurs BBQ op een nader te bepalen datum. Afhankelijk van de inleg bieden wij de volgende aanvullende incentives: Vanaf € 250,- inleg: - Koffie van het huis na uw diner voor alle gasten aan tafel bij elk bezoek. Vanaf € 500,- inleg: - 15% korting op uw totale rekening op de dagen vanaf zondag t/m donderdag Vanaf € 1000,- inleg: - 15% korting op uw totale rekening op de dagen vanaf zondag t/m donderdag + mogelijkheid tot onbeperkt spareribs eten, elke dag van de week Vanaf € 2500,- inleg: - Een volledige verzorgde avond voor 2 personen inclusief diner, drankjes en koffie,+ plus 10% korting op uw rekening bij al uw andere bezoeken aan Smoked Bar.B.Q. Vanaf € 5000,- inleg: - Een volledige verzorgde avond voor 4 personen inclusief diner, drankjes en koffie, + plus 10% korting op uw rekening bij al uw andere bezoeken aan Smoked Bar.B.Q.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering